Παιδική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – Σώμα Θεσσαλονίκης και Αθήνας

“Η μια γενεά επαινεί τα έργα σου στην άλλη- διηγούνται τις παντοδύναμες πράξεις σου”, Ψαλμός 145:4.
Αυτό το καλοκαίρι, μια ταλαντούχα ομάδα μελών του Στρατού της Σωτηρίας από την Ανατολική Περιφέρεια των ΗΠΑ ήρθε να υπηρετήσει τον Στρατό της Σωτηρίας στην Ελλάδα. Η ομάδα βοήθησε στη λειτουργία και υπηρέτησε στις παιδικές μας κατασκηνωτικές εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Για σχεδόν έξι εβδομάδες η ομάδα αποστολής “Hands-On” επέβλεψε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, χειροτεχνίας και λατρείας. Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας ασχολήθηκαν με κάθε είδους δραστηριότητες στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για αρκετές εβδομάδες. Ήμασταν ενθουσιασμένοι να δούμε τι έκανε ο Θεός μέσω αυτών!
Η ομάδα ξεκίνησε με έναν περίπατο προσευχής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι τελικά το έργο του Θεού, και πρέπει να αφιερώνουμε όλα όσα κάνουμε σ’ Αυτόν.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες που περιελάμβαναν χειροτεχνίες, παιχνίδια, “nerf gun”, laser tag και επίσης περιλάμβαναν παιχνίδια που εξιστορούσαν και αναπαράστεναν βιβλικές ιστορίες. Επιπλέον, τα παιδιά κατανάλωσαν χοτ ντογκ που ετοίμασαν στοργικά εθελοντικά χέρια, και συμμετείχαν επίσης σε face painting και χορό: όλοι διασκέδασαν!
Η ομάδα προσπάθησε να δώσει χώρο στη δημιουργικότητα: αγόρια και κορίτσια – που έρχονταν ενθουσιασμένα και έφευγαν περιμένοντας την επόμενη μέρα – ζωγράφισαν, έπαιξαν και έφτιαξαν και τα μαλλιά τους! Υπήρχε ανταγωνισμός και ομαδική εργασία!

Υπήρξε πραγματική επίδραση: στη Θεσσαλονίκη είδαμε παιδιά να νοιάζονται το ένα για το άλλο και να γίνονται ομάδα, να μην παρατηρούν τις διαφορές και να αγαπούν το ένα το άλλο όπως ακριβώς είναι! Αυτό ήταν ένα απτό σημάδι του αντίκτυπου της ομάδας “Hands-On”.
Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες βρήκαν χρόνο να σταματήσουν και να σκεφτούν πώς τους επηρέασε η εβδομάδα της συναναστροφής, της φιλίας και το να μαθαίνουν για τον Θεό. Είμαστε βέβαιοι ότι οι σπόροι που έχουν σπαρθεί θα αποδώσουν καρπούς στο χρόνο Του!
Η υπολοχαγός Μάγδα Λεβενιώτη, βοηθός αξιωματικός του Σώματος στην Αθήνα, δήλωσε:
“Είχαμε την όμορφη ευκαιρία αυτές τις τελευταίες 18 ημέρες του Ιουλίου να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα μια πολύ αγαπημένη και όμορφη ομάδα από την Ανατολική Επικράτεια των ΗΠΑ. Ήταν μια ιδιαίτερη ευλογία για εμάς προσωπικά, για τα μέλη της εκκλησίας και για όλη την κοινότητα!!! Προσευχόμαστε η επιστροφή της Ομάδας στην Αμερική να είναι ασφαλής και να ανανεωθούν με το Πνεύμα του Κυρίου, έτοιμοι για νέες εμπειρίες μαζί Του! Ομάδα “Hands on”, σας ευχαριστούμε! Δεν θα σας ξεχάσουμε, σας αγαπάμε!”
Η Ρέιτσελ, η επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε:
“Ο Στρατός της Σωτηρίας, ως χριστιανική εκκλησία, είναι μια παγκόσμια κοινότητα και οικογένεια. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ελλάδα και είμαστε πανευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε εδώ. Περάσαμε υπέροχα και ευλογηθήκαμε. Μας άρεσε πολύ να βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την αγάπη του Χριστού, την ενέργεια, τη χαρά και τη φιλία στα παιδιά! Εκτιμούμε βαθύτατα το προνόμιο να βλέπουμε τον Θεό να επηρεάζει τις ζωές των παιδιών- θα μας λείψουν τα παιδιά και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι όλα θα αισθάνονται ότι τους αγαπούν”.
#ByYourSide

Αναζήτηση

Οι Πολιτικές μας