16 Ιανουαρίου 2024 – Πρωτοβουλία Angel Tree

Μαζί με το Πάσχα, τα Χριστούγεννα είναι μια κεντρική στιγμή στο Χριστιανικό Έτος και ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι βαθιά σημαντικός για τον Στρατό της Σωτηρίας.  Για να ενσαρκώσουμε πραγματικά το κεντρικό νόημα των Χριστουγέννων και βασιζόμενοι στο θετικό έργο της προηγούμενης χρονιάς, παρουσιάσαμε σε διάφορες Πρεσβείες στην Αθήνα τα “Δέντρα Αγγέλων”.

Το “Δέντρο των Αγγέλων” περιλάμβανε κάρτες με το όνομα ενός παιδιού που γνωρίζουμε μέσω της Υπηρεσίας των Σωμάτων μας. Το προσωπικό της Πρεσβείας που επιθυμούσε να συμμετάσχει πήρε μια κάρτα και αγόρασε ένα δώρο για το παιδί του οποίου το όνομα αναγράφεται στην κάρτα. Το “Angel Tree” του Στρατού της Σωτηρίας βοήθησε στην παροχή δώρων για τα παιδιά των κοινοτήτων μας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2022, ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα ήταν ευτυχής που η Βρετανική Πρεσβεία και η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα συμμετείχαν στην πρωτοβουλία “Angel Tree”.  Αυτά τα Χριστούγεννα που μόλις πέρασαν η χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία μας ‘Angel Tree’ επεκτάθηκε σε έκταση και συμμετείχαν η Βρετανική, η Καναδική, η Γερμανική και η Ελβετική Πρεσβεία. Ήμασταν κατενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση. Ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα πιστεύει ότι κάθε παιδί αξίζει να βιώσει τη χαρά των Χριστουγέννων. Το πρόγραμμα “Angel Tree” του Στρατού της Σωτηρίας βοήθησε στην παροχή δώρων σε εκατό τριάντα παιδιά.

Η ταγματάρχης Annette Rieder Pell δήλωσε:

“Είμαστε χαρούμενοι που αυτό το πρόγραμμα «Angel Tree” επεκτάθηκε και το ότι συνεργαστήκαμε με τη Βρετανική Πρεσβεία, την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, την Πρεσβεία του Καναδά και την Πρεσβεία της Ελβετίας. Η ανταπόκριση ήταν καταπληκτική και το αίσθημα χαράς που βλέπουμε σε κάθε Πρεσβεία αποτελεί τεράστια ενθάρρυνση. Κάθε δώρο κάνει μεγάλη διαφορά σε κάθε παιδί και στην εμπειρία των Χριστουγέννων που βιώνει”.

Ο πρέσβης Andreas Kindl, πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, δήλωσε:

“Το να γνωρίζουμε ότι η Πρεσβεία μας μπόρεσε να κάνει μια μικρή διαφορά στη ζωή μερικών παιδιών φέτος, μας έκανε πολύ χαρούμενους. Αυτή είναι η δύναμη της προσφοράς. Ευχαριστούμε Στρατέ της Σωτηρίας για την πρωτοβουλία σας και για τη διάδοση του μηνύματος του Angel Tree! “

Ο πρέσβης Matthew Lodge, Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε:

“Χάρηκα που, για άλλη μια φορά, η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα μπόρεσε να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Angel Tree του Στρατού της Σωτηρίας. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση από τους συναδέλφους μου είναι ενδεικτική του θετικού χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, αλλά και της χαράς από τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των παιδιών την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε την πρωτοβουλία Angel Tree να αγκαλιάζεται και από άλλες πρεσβείες”.

Η Πρέσβειρα Karine Asselin, Πρέσβειρα του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία, δήλωσε:

“Είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην πρωτοβουλία Angel Tree του Στρατού της Σωτηρίας. Μας δίνει μεγάλη χαρά να συμβάλλουμε με τον μικρό μας τρόπο στη μαγεία της προσφοράς, εξασφαλίζοντας ότι κάθε παιδί βιώνει τη μαγεία του χριστουγεννιάτικου πρωινού. Επικροτούμε τον Στρατό της Σωτηρίας για την εξαιρετική του πρωτοβουλία”.

Ο Πρέσβης Stefan Estermann, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, δήλωσε:

“Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία Angel Tree με τον Στρατό της Σωτηρίας αυτά τα Χριστούγεννα που μόλις πέρασαν. Δίνοντας την ευκαιρία σε τόσα πολλά παιδιά να απολαύσουν τις γιορτές και προσφέροντας πολλά δώρα μας κάνουν υπερήφανους και σηματοδοτούν πραγματικά τη δέσμευσή μας στην κοινότητα της Αθήνας και τα παιδιά της. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά τις γιορτές και το πνεύμα των Χριστουγέννων”.

#ByYourSide

Για να βοηθήσετε με πόρους τη συνεχιζόμενη αποστολή του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα, παρακαλούμε επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο – https://salvationarmy.gr/donate/

Αναζήτηση

Οι Πολιτικές μας