“Αγάπη στην Πράξη – Μια πρακτική παρουσία και ένα γενναιόδωρο πνεύμα” – Η βοήθεια προς τον Παλαμά είχε αντίκτυπο!

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα οργάνωσε ανθρωπιστική βοήθεια να μεταφερθεί στο χωριό Παλαμάς της Καρδίτσας. Η επί τόπου διανομή στους πληγέντες κατοίκους έγινε σε συνεργασία με την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία “Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου, Ρουμ-Παλαμά”. Παρέχονταν τσάντες, στρώματα, παπλώματα, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες και πιτζάμες. Η βοήθεια χρηματοδοτήθηκε από τους διεθνείς δωρητές μας.

Τον Οκτώβριο του 2023, η ταγματάρχης Annette Rieder-Pell και η διοικητική βοηθός, Δήμητρα Μπέτση, ταξίδεψαν στον Παλαμά, μια μικρή πόλη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ελλάδα, για να επισκεφθούν οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες σοβαρές πλημμύρες. Σπαρακτικές ιστορίες για τα σπίτια που χάθηκαν και μαρτυρίες γενναιότητας κατά τη διάσωση των μελών των οικογενειών ειπώθηκαν στο καταφύγιο, σε ένα τοπικό γήπεδο μπάσκετ και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα σπίτια.

Μέχρι σήμερα ο Στρατός της Σωτηρίας, συνεργαζόμενος με την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για τη διανομή των αγαθών, έχει διαθέσει περισσότερους από 500 αποθηκευτικούς σάκους, αφυγραντήρες και φίλτρα νερού, καινούρια στρώματα, σεντόνια, παπλώματα και καλύμματα, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες καθώς και πιτζάμες. Θα αποσταλεί περαιτέρω βοήθεια όταν θα υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση.

“Το σύνθημα του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα είναι “Δίπλα Σου», αυτό δεν είναι απλώς ένα λογότυπο, αλλά αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να δείχνουμε “αγάπη στην πράξη”. Οι περσινές πλημμύρες είχαν καταστροφικές συνέπειες στον Παλαμά και την Καρδίτσα- ανταποκρινόμενοι, προσπαθήσαμε να κάνουμε μια απτή διαφορά σε αυτή την κοινότητα και για αυτή την κοινότητα- επιπλέον, είμαστε ευτυχείς που υπηρετήσαμε σε συνεργασία με την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Ταγματάρχης Annette Rieder-Pell, Περιφερειακός υπεύθυνος για την Ελλάδα, Ο Στρατός της  Σωτηρίας

Η Δήμητρα Μπέτση δήλωσε:

“Ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων στον Παλαμά (Καρδίτσα) και στην ευρύτερη περιοχή για να ενισχύσει την πίστη και την ελπίδα έχοντας στο πλευρό μας την ευγενική προσφορά των δωρητών μας. Η άριστη συνεργασία μας με την τοπική ορθόδοξη εκκλησία και το φιλανθρωπικό ταμείο, μαζί με τους πολίτες, έχουν σφυρηλατήσει μια σταθερή φιλία που στέκεται όρθια απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες- κανένα απολύτως καταστροφικό γεγονός δεν μπορεί να διαρρήξει τέτοιους δεσμούς. Η αγάπη και η αλληλεγγύη μας καθοδηγούν και πάντα υπερισχύουν έναντι των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών καταστροφών”.

 

Ο συνεργάτης μας, ο τοπικός Ορθόδοξος Ιερέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του με ένα ευχαριστήριο γράμμα:

 

ενοριακο φιλοπτωχο ταμειο

 ιερου ναου αγιου αθανασιου ρουμ     παλαμα

            

          ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ προς ΤΟΝ

                ΣΤΡΑΤΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Εκ μέρους των μελών του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Ρούμ) Παλαμά Καρδίτσας ,αλλά και εκ μέρους των εκατοντάδων συνανθρώπων μας που ωφελήθηκαν από την πλούσια και πραγματικά  πολύτιμη βοήθεια σας,  αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την ουσιαστική και πολυποίκιλη συμπαράσταση και αρωγή σας στις δοκιμασίες των τελευταίων μηνών, που επέφεραν στις ζωές των συνανθρώπων μας οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Η πολυειδής βοήθεια σας  σε τσάντες αποθήκευσης ,νέα στρώματα, σεντόνια, παπλώματα και παπλωματοθήκες, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, πιτζάμες, αφυγραντήρες και φίλτρα νερού, όχι μόνο εξυπηρέτησε τις βιοτικές ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στις πρώτες στιγμές μετά την πλημμύρα, αλλά κυρίως άγγιξε την ψυχή τους, καθώς αισθάνθηκαν ένα χέρι βοηθείας και συμπαράστασης δίπλα τους.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στα πρόσωπα του Ταγματάρχη κ.Beat Rieder,της Ταγματάρχου κ.Annette Rieder—Pell και της βοηθού διοίκησης κ.Δήμητρας Μπέτση, οι οποίοι με την διαρκή και αφειδώλευτη συμπαράστασή τους, το ήθος, την ευγένεια, την γενναιόδωρη ψυχή τους και την έμπρακτη παρουσία τους δίδαξαν σε όλους μας την πραγματική  χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Εύχομαι ολόψυχα  ο Πανάγαθος και Δωρεοδότης Κυριός μας  να χαρίζει υγεία-πνευματική και σωματική-,δύναμη και φώτιση στο πολυσήμαντο έργο σας και κάθε ευλογία σε όλους σας.

Για την διοικούσα επιτροπή του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Ρουμ) Παλαμά

Ο Πρόεδρος

Π. Κωνσταντίνος Γιολδάσης

# ByYourSide

Για να βοηθήσετε με πόρους τη συνεχιζόμενη αποστολή του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα, παρακαλούμε επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο – https://salvationarmy.gr/donate/

Αναζήτηση

Οι Πολιτικές μας