Σώμα Αθηνών

Η Εκκλησία του Στρατού της Σωτηρίας (Σώμα) στην Αθήνα θεωρεί τον εαυτό της μέρος του σώματος του Χριστού, που διέπεται από τις διακριτές πρακτικές του Διεθνούς Στρατού της Σωτηρίας. Η πίστη μας ακολουθεί τις κυρίαρχες αρχές της Χριστιανικής πίστης, με ιδιαίτερη έμφαση στη χάρη της σωτήριας του Ιησού Χριστού. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης σε όλους.

Θεωρούμε τον αγώνα κατά της φτώχειας, της κακοποίησης και της κοινωνικής αδικίας ως έκφραση του αληθινού Χριστιανισμού. Θέλουμε να ακούσουμε και να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη, προκειμένου να τους ενθαρρύνουμε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν ανεξάρτητη διαβίωση. Σκοπεύουμε να φροντίσουμε την κοινότητα ενθαρρύνοντας την αλλαγή μέσω της ελπίδας και του παραδείγματος.

Το Σώμα στην Αθήνα παρέχει μαθήματα Ελληνικών, «The Meeting Point », (Το σημείο Συνάντησης ) προσευχή και μελέτη της Αγίας Γραφής, συμβουλευτικές και ποιμαντικές υπηρεσίες και προσευχή στη γειτονιά. Παρέχουμε εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικών τα απογεύματα της Τετάρτης.

Μια φορά το μήνα διοργανώνουμε κοινοτική εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έχουμε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας σε οικογένειες και μόνους ανθρώπους που τους δίνουμε φαγητό, τους βοηθούμε στα ραντεβού γιατρών, ανάλογα με την ανάγκη τους, στηρίζοντάς τους με υλική και πνευματική βοήθεια.
Όλη την εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε σχέσεις με ανθρώπους της γειτονιάς μας.

Ως απάντηση στην κρίση στην Ουκρανία, ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα ξεκίνησε το έργο «The Meeting Point» τον Μάρτιο του 2022 για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Με βάση το Σώμα Αθηνών, παρείχε πρακτικές και ουσιαστικές υλικές ανάγκες, καθώς και βοήθεια και συμβουλές προκειμένου να παράσχει μια οδό για ουσιαστική ένταξη. Τώρα έχουμε προσαρμόσει το «The Meeting Point » για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων και ως εκ τούτου έχουμε αρχίσει να παρέχουμε μαθήματα ραπτικής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Σώμα και τα προγράμματά μας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπολοχαγός Χρήστος Λεβενιώτης και Υπολοχαγός Μάγδα Λεβέντιος, Βοηθοί Αξιωματικοί Σώματος Αθηνών.

Παρασίου 19 (& Βόδα Μιχαήλ 77), 10440, Αθήνα.

+30 211 411 2357
salvationarmy.gr

Αναζήτηση

Οι Πολιτικές μας